Salgrom turvaamaan Euroopan suurimman kultakaivoksen toimintaa

Kittilässä sijaitseva Euroopan suurin kultakaivos ja Salgrom ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyöhön siivitti vuoden alussa Salgromin lanseeraama paloturva-alan uutuustuote Salgrom Spider, joka saadaan liikuteltavuutensa puolesta asennettua astetta haastavimpiin tiloihin. Kuva: Agnico Eagle Finland Oy

Kittilässä sijaitseva Euroopan suurin kultakaivos ja Salgrom ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyöhön siivitti vuoden alussa Salgromin lanseeraama paloturva-alan uutuustuote Salgrom Spider, joka saadaan liikuteltavuutensa puolesta asennettua astetta haastavimpiin tiloihin.

”Kiinnostuimme tästä pohjoissuomalaisesta turvallisuusalan yrityksestä, joka tekee jotain uutta ja erilaista, kuvaa kaivosta operoivan Kittilän kaivoksen turvallisuuspäällikkö Peter Blåberg yhteistyön alkua. ”Salgrom Spider -sammutusyksikkö sopii kaivosalueelle erinomaisesti, sillä infraa on sijoittunut laajalle alueella. Joissakin tiloissamme ei ole sähköjä, joten siirrettävät Spider-sammutusyksiköt sopivat tällaisiin tiloihin erinomaisesti”, Blåberg jatkaa.

Helppous onkin Salgrom Spiderin suvereeni vahvuus.

”Spider ei vaadi monimutkaista käyttöönottoa, asennus tapahtuu minuuteissa sekä se on huoltovapaa. Sammutusyksikön käyttö ei ole riippuvainen ulkopuolisista tekijöistä, kuten sähkökatkoista tai tiedonsiirron ongelmista, eikä kaapelointia tarvita”, kuvaa Salgromin toimitusjohtaja Tommi Holappa.

Turvallisuus ennen kaikkea 

Turvallisuus on kiinteä osa pohjoisen kaivosyhtiön toimintaa.

”Turvallisuus ja tuotanto kulkevat meillä käsi kädessä. Pyrimme arvioimaan turvallisuusriskit ennakolta ja kehittämään toimintaamme sen mukaisesti. Kaikessa mennään turvallisuus edellä. Salgrom Spider lisää turvallisuutta merkittävästi, koska se sammuttaa tulipalon itsekseen. Ilahduttavaa on myös sen pitkä käyttöaika ilman huoltoja”, tähdentää Blåberg.

Teollisuuden pienehköt ja keskikokoiset tilat ovat jääneet usein suojaamatta, sillä perinteiset järjestelmät eivät ole taipuneet nykypäivän vaateisiin, sopivia ratkaisuja ei yksinkertaisesti ole aikaisemmin ole ollut olemassa.

”Olemme iloisia, että pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja auttamaan asiakkaitamme vaativien tilojen suojaamisessa. Voidaan sanoa, että asiakkaamme ovat edelläkävijöitä ja hoitavat palosuojauksen esimerkillisesti, kuvaa Holappa.

Salgromin suojauksia löytyy myös useista muista haastavista tiloista.

”Olemme suojanneet muiden muassa yli 90 metriä korkean nostotornin tiloja, sähkötiloja, hydrauliikkatiloja sekä teknisistä tiloja maan alla. Tämä kertoo siitä, että Salgrom pystyy huolehtimaan kattavasti asiakkaan paloturvasta, kertoo Holappa.

Agnico Eagle Finland Oy on kanadalaisen kullantuottajan Agnico Eagle Minesin tytäryhtiö. Yhtiö operoi Kittilässä Euroopan suurinta kultakaivosta, Kittilän kaivosta. Yhtiö tuottaa vuosittain noin 7500 kiloa kultaa. Lisäksi yhtiö harjoittaa aktiivista malminetsintää Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Juuri nyt kaivos laajentaa toimintaa ja rakentaa kaivoskuilua, joka ulottuu 1044 metrin syvyyteen. Sen näkyvänä merkkinä maan päällä on yli 90 metriä korkea nostotorni, jossa sijaitsee malmihissin nostokoneisto.

Yhtiö työllistää Kittilässä noin 500 omaa työntekijää ja noin 600 urakoitsijayritysten työntekijää. Noin 90 prosenttia omista työntekijöistä on Lapista ja yli 50 prosenttia asuu Kittilässä.

Kuva: Agnico Eagle Finland Oy

 

 

 

Myyntipalvelut, Etelä-Suomi

029 7031 1201

sales.hq (at) salgrom.com

Myyntipalvelut, Pohjois-Suomi

029 7031 1206

sales.hq (at) salgrom.com

International sales

029 7031 1203

export (at) salgrom.com

Tuotteet ja tekninen tuki

029 7031 1202

support.hq (at) salgrom.com

Huoltopalvelu

029 703 11207

huoltopalvelu (at) salgrom.fi

Varasto ja logistiikka

029 7031 1205

varasto (at) salgrom.fi

Hallinto ja viestintä

+358 40 175 8510

administration.hq (at) salgrom.com

Asennuspalvelut

029 7031 1208

technical.hq (at) salgrom.com

Ota meihin yhteyttä!