Mitä erilaisia sammutusjärjestelmiä on olemassa?

Vesipohjaiset sammutusjärjestelmät

Vesipohjaiset sammutusjärjestelmät ovat yleisimpiä ja ne jaetaan usein sprinklerijärjestelmiin ja sumutusjärjestelmiin. Sprinklerijärjestelmät aktivoituvat, kun lämpötila nousee asetetun raja-arvon yli, ja ne suihkuttavat vettä paloalueelle. Sumutusjärjestelmät toimivat samankaltaisesti, mutta ne tuottavat hienojakoisempaa vesisumua, mikä vähentää veden käyttöä ja vahinkoja.

Sumutusjärjestelmät ovat erityisen hyödyllisiä tiloissa, joissa veden aiheuttamat vahingot on minimoitava, kuten datakeskuksissa tai museoissa. Vesipohjaiset järjestelmät ovat tehokkaita, mutta niiden asentaminen vaatii putkistojen rakentamista ja ne voivat aiheuttaa vesivahinkoja.

Kaasusammutusjärjestelmät

Kaasusammutusjärjestelmät käyttävät erilaisia kaasuja, kuten hiilidioksidia tai erikoiskaasuja, kuten FM200 tai NOVEC 1230, sammutusaineena. Nämä järjestelmät ovat ihanteellisia tiloissa, joissa vesivahingot on ehdottomasti vältettävä. Kaasusammutusjärjestelmät sammuttavat palon nopeasti ja tehokkaasti, ja ne ovat usein valinta sähkö- ja tietoliikennetiloissa.

Kaasusammutusjärjestelmien etuna on, että ne eivät jätä jälkeensä sammutusjäämiä, mikä helpottaa puhdistusta palon jälkeen. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kaasusammutusjärjestelmät on suunniteltu ja asennettu oikein, jotta ne toimivat turvallisesti ja tehokkaasti.

Aerosolisammutusjärjestelmät

Aerosolisammutusjärjestelmät ovat nykyaikainen vaihtoehto perinteisille kaasusammutusjärjestelmille. Ne tuottavat sammuttavan aerosolin, joka leviää nopeasti paloalueelle ja sammuttaa palon kemiallisesti katkaisemalla palamisreaktion. Aerosolisammutusjärjestelmät ovat tehokkaita, ympäristöystävällisiä ja ne vievät vähän tilaa.

Salgrom Technologies kehittää aerosolisammutusjärjestelmiä, jotka ovat modulaarisia ja helppoja asentaa. Ne tarjoavat nopean sammutustapahtuman ja ovat erinomainen valinta monenlaisiin tiloihin, kuten sähkö- ja tietoliikennetiloihin sekä ajoneuvoihin.

Jauhesammutusjärjestelmät

Jauhesammutusjärjestelmät käyttävät sammutusjauhetta, joka heitetään paloalueelle sammuttaakseen tulipalon. Jauhe voi olla esimerkiksi ABC-jauhetta, joka soveltuu useimmille palotyypeille. Jauhesammutusjärjestelmät ovat tehokkaita ja niitä käytetään usein teollisuusympäristöissä ja ajoneuvoissa.

Jauhesammutusjärjestelmien etuna on niiden kyky sammuttaa nopeasti suuria paloja ja niiden soveltuvuus monenlaisille palotyypeille. Jauheen jälkisiivous voi kuitenkin olla haastavaa, ja järjestelmien on oltava säännöllisesti huollettuja toimiakseen oikein.

Impulssijauhesammutusjärjestelmät

Impulssijauhesammutusjärjestelmät ovat eräänlainen jauhesammutusjärjestelmä, joka käyttää paineistettua jauhetta sammutusaineena. Nämä järjestelmät ovat erityisen tehokkaita suurten paloalueiden sammuttamisessa ja ne toimivat nopeasti.

Salgrom Technologies tarjoaa innovatiivisia impulssijauhesammutusjärjestelmiä, kuten Salgrom STORMEX, jotka käyttävät sertifioitua ja testattua sammutusjauhetta. Nämä järjestelmät ovat tehokkaita, ympäristöystävällisiä ja niiden elinkaarikustannukset ovat alhaiset.

Sammutusjärjestelmien valinta riippuu monista tekijöistä, kuten tilan käytöstä, paloriskistä ja siitä, kuinka kriittistä on välttää vahinkoja sammutuksen yhteydessä. Salgrom Technologiesin asiantuntijat auttavat mielellään löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan sammutusjärjestelmän. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä turvallisempi ympäristö.

Myyntipalvelut, Etelä-Suomi

029 7031 1201

sales.hq (at) salgrom.com

Myyntipalvelut, Pohjois-Suomi

029 7031 1206

sales.hq (at) salgrom.com

International sales

029 7031 1203

export (at) salgrom.com

Tuotteet ja tekninen tuki

029 7031 1202

support.hq (at) salgrom.com

Huoltopalvelu

029 703 11207

huoltopalvelu (at) salgrom.fi

Varasto ja logistiikka

029 7031 1205

varasto (at) salgrom.fi

Hallinto ja viestintä

+358 40 175 8510

administration.hq (at) salgrom.com

Asennuspalvelut

029 7031 1208

technical.hq (at) salgrom.com

Ota meihin yhteyttä!