Ekovilla

Ekovilla on toiminut rakentamisen alalla yli 40 vuotta. Vuonna 2011 sattuneen levyvillatehtaan tulipalon jälkeen yritys päätti nostaa Kuusankosken tehtaidensa paloturvallisuuden uudelle tasolle Salgromin automaattisilla sammutusratkaisuilla.

Tuotannon palosuojaus

Ekovilla Oy on kotimainen yritys, joka on toiminut rakentamisen alalla yli 40 vuotta. Ekovilla on luotettava kumppani, alansa kärki ja hiilineutraalin eristämisen edelläkävijä. Ekovilla kuuluu EcoUp-kiertotalouskonserniin, joka tuottaa ekologisia tuotteita ja palveluja rakennusalalle ja kumppaneille. EcoUp-ratkaisujen lähtökohdat ovat hiilineutraalius, materiaalien uusiokäyttö ja energiatehokkuus.

Ekovilla Oy:n kaksi tehdasta Kuusankoskella tuottavat puhallus- ja levyvillaa puhtaista luonnonmukaisista materiaaleista, keräyspaperista ja -pahvista. Vuonna 2009 perustetun levyvillatehtaan toiminta on turvattu Salgromatic-palontorjunlajärjestelmällä.

Palontorjunta uudelle tasolle

”Vuonna 2011 levyvillatehtaassa sattui tuhoisa palo, jonka jälkeen sen palontorjunta päätettiin nostaa täysin uudelle tasolle. Nyt tehtaan uuni sekä sähkötilat ovat suojattu Salgromin järjestelmillä. Oli helppo päätyä Salgromaticin palonilmaisu- ja laukaisuautomaatioon. Se on sprinklereihin verrattuna hyvin yksinkertainen; sammutuspatruunat kiinnitettiin uunin kylkiin Salgromin nerokkaasti suunnittelemalla läpivientiratkaisulla, sen sijaan, että olisi vedetty satoja metrejä sprinkleriputkia tai jouduttu miettimään, miten vesi suihkutettaisiin uuneihin turvallisesti, kertoo Ekovillan käyttöpäällikkö Jyrki Nieminen.

Syksyllä 2020 sammutusjärjestelmä pääsi tositoimiin, kun uunin jäähdytysyksikössä syttyi pölypalo. Salgromatic-järjestelmän nopean toiminnan ansiosta vahingot jäivät minimaalisiksi. Järjestelmä toimi juuri niin kun piti; kun uuniyksikköön sijoitettu erikoislämpöilmaisin havaitsi liian korkean lämpötilan, kaksi aerosolisammutusyksikköä laukesi, ja taltutti liekit nopeasti.

Ekovilla luottaa Salgromaticiin jatkossakin. Ekovillalla suunnitellaan nyt vuodesta 2011 asti toimineen sammutus- ja laukaisukeskuksen uusimista, joten siitä neuvotellaan Salgromin kanssa seuraavaksi. Ei ole tarpeen miettiä vaihtoehtoisia järjestelmiä tai ratkaisutoimittajaa, Nieminen toteaa”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä  Myyntipalvelut, Etelä-Suomi

  029 7031 1201

  sales.hq (at) salgrom.com

  Myyntipalvelut, Pohjois-Suomi

  029 7031 1206

  sales.hq (at) salgrom.com

  International sales

  029 7031 1203

  export (at) salgrom.com

  Tuotteet ja tekninen tuki

  029 7031 1202

  support.hq (at) salgrom.com

  Huoltopalvelu

  029 703 11207

  huoltopalvelu (at) salgrom.fi

  Varasto ja logistiikka

  029 7031 1205

  varasto (at) salgrom.fi

  Hallinto ja viestintä

  +358 40 175 8510

  administration.hq (at) salgrom.com

  Asennuspalvelut

  029 7031 1208

  technical.hq (at) salgrom.com

  Ota meihin yhteyttä!